A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Csendes csatatér
Szerző:OLÁH Sándor
Illusztrátor:BIRÓ Gábor
Kiadás éve:2001
ISBN:973-9311-80-6
Oldalak száma:280
Kategória:Történelem
Sorozat:Múltunk Könyvek
Méret:A5
Ár:
30 RON
3000 HUF
10 EUR

Kollektivizálás és túlélései stratégiák a két Homoród mentén (1949–1962)

Ez a könyv szerény kísérlet egy rövid, a köztudatban az erőszakos kollektivizálás időszakaként ismert történeti korszak székelyföldi falusi társadalmi viszonyainak megértésére. (...) Figyelmem középpontjában a hatalom és társadalom összetett viszonyrendszere állt: a hatalom nélküliek, az alávetettek hétköznapi ellenállási formái. Azok a cselekvés- és magatartásformák, amelyekkel a magántermelők a nyílt ellenállás veszedelmeit elkerülve, olykor a beleegyezés és engedelmesség látszatát színlelve, esetleg a hódolat és tisztelet jeleit mutatva, önvédelmi erőfeszítéseket folytattak a túlélésért.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: