A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Autonómisták és centralisták
Szerkesztők:NAGY Mihály Zoltán
VINCZE Gábor
Kiadás éve:2004
ISBN:973-8468-16-7
Oldalak száma:408
Kategória:Történelem
Sorozat:Források a Romániai Magyarság
Méret:B5
Ár:
30 RON
3000 HUF
10 EUR

Elfogyott

„Kötetünk témája az 1944 szeptembere és 1945 márciusa közti észak-erdélyi események bemutatása, különös tekintettel az ún. „különállás” időszakára. Terjedelmes bevezető tanulmányunk legnagyobb részét ennek a négy hónapos időszaknak a bemutatása, elemzése képezi, ám előtte röviden áttekintjük a közvetlen előzményeket, vázlatosan megvilágítva azt is, hogy a második világháború előtt és alatt a különböző szakértők miként is látták megoldhatónak az erdélyi kérdést.” (Részlet az előszóból)


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: