A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
III. Május, június – Pünkösd hava, Szent Iván hava
Szerző:MÓSER Zoltán
Illusztrátor:ÁDÁM Gyula
Kiadás éve:2008
ISBN:978-973-8468-74-0
Oldalak száma:208
Kategória:Néprajz
Sorozat:Névviseletek
Méret:B5
Ár:
40 RON
3000 HUF
15 EUR

Számtalan kiadvány jelent már meg a kalendárium kitüntetett napjaihoz, a jeles napokat uraló szentekhez fűzött magyarázatokkal. Van köztük tudományos igényű és népszerűsítő is, ezúttal a kettő közt elhelyezkedő, olyan többkötetes válogatást vehetnek kézbe az olvasók, amely két-két hónapra osztott részekben mutatja be a legfontosabb szentek ünnepnapjaihoz fűződő hagyományokat. Móser Zoltán tehát a nevek tekintetében nem törekszik teljességre, viszont annál a napnál, ahol elidőzik, amit lehet, mindent elmond, bemutatja a szent életét, legendáját, az alakja köré szőtt hiedelmeket, az adott naphoz kapcsolódó szokásokat, bőségesen idéz köszöntőket, énekeket és szokásdalokat is. A kottákkal is gazdagon ellátott, bibliográfiával kiegészített művet érdemes széles körben ajánlani, kiválóan alkalmas óvodai, iskolai használatra is.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: