A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Aranykorszak? A Ceauşescu-rendszer magyarságpolitikája 1965–1974
Szerző:NOVÁK Csaba Zoltán
Kiadás éve:2011
ISBN:978-606-556-002-4
Oldalak száma:576
Kategória:Történelem
Sorozat:Források a Romániai Magyarság
Méret:B5
Ár:
60 RON
6000 HUF
15 EUR

A Román Kommunista Párt magyarságpolitikája folyamatosan változó összefüggések eredménye volt. Milyen tényezők befolyásolták ezt a politikát a hatvanas évek elejétől? Mi vátozott Nicolae Ceauşescu hatalomra kerülése után? Milyen ideológiai, gazdaságpoitikai irányzatok határozták meg a Ceauşescu-rendszer első éveit? Mindez hogyan befolyásolta a párt magyarságpolitikáját? Melyek voltak e politika sorsfordító mozzanatai? Milyen új integrációs lehetőségek adódtak a romániai magyar elit számára? Hogyan és milyen okokból kifolyólag változott meg ez a politika a hetvenes évek közepétől? A kötetben összegyűjtött források és a bevezető tanulmány ezen kérdések megválaszolásában nyújtanak segítséget. Munkánkban elsősorban az EKP magyarságpolikájára fókuszálunk, ennek ellenére nem csak a kisebbségtörténet-művelők figyelmébe ajánljuk, hanem mindazok számára, akik betekintést szeretnének nyerni a Ceauşescu-rendszer történetébe.


A könyvről:
2011 Illúziók ideje
@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: